Havre är det sädesslag som trivs särskilt bra i vår karga natur. Därför är det inte så konstigt att världens bästa och renaste havre växer i det nordliga Finland. De korta, intensiva somrarna vårdar havren ömt och de kalla vintrarna är verkligt stränga mot skadedjuren.

Dessa nordliga förhållanden gör att vår havre är renare men också ljusare och större än på andra platser. Och frågar du oss mjölnare, så svarar vi utan tvekan också mer välsmakande.

En arktisk skatt genom gedigen yrkesskicklighet

Då man kombinerar den nordiska unika naturen med Kinnusen Myllys långa traditioner och gedigna yrkesskicklighet blir resultatet en verklig arktisk skatt som gör den unika råvaran till de mest välsmakande glutenfria må bra-produkterna.

Renhet genom hela produktionskedjan

Havre är på naturlig väg glutenfri, men havre som produceras på traditionellt sätt innehåller ändå för mycket främmande sädeskorn från vete, korn eller råg, för att kravet på glutenfrihet ska uppfyllas.

Våren 2019 startar Kinnusen Myllys kvarn för renhavre. Den fokuserar på att lösa detta problem.  Kvarnen kommer alltså av vara en av de få havrekvarnar i världen som enbart fokuserar på hantering av renhavre och därigenom gäller renheten hela produktionskedjan.

Vi har för renhavren satsat på en helt egen kvarn i vilket ingår mottagningen av havren, processen, packeriet och lagringen. Vi har ett eget laboratorium och egna analyser för renhavren, med vilka vi säkerställer att produktionskedjan är glutenfri. Vi anlitar en extern laboratoriepartner som certifierar att havren är glutenfri. Vidare hanterar vi i kvarnen endast råvara som specialodlats som glutenfri renhavre och som vi köpt av våra kontraktsodlare som genomgått kvalitetsrevision.

Därigenom kan vi tryggt producera havreråvara som också lämpar sig för specialdieter och på så sätt får så många som möjligt njuta av det nordliga Finlands unika havre.

Nyhetsprodukterna till salu våren 2019

Kinnusen Myllys renhavreprodukter kommer att finnas till salu våren 2019 under namnet 65 Oats. Namnet syftar på breddgraden där världens nordligaste havre växer och som kvarnen använder.

I sortimentet finns olika havregryn, klippt havre och tillplattat havrekorn. Produkterna finns även som ekologiska.

Läs mer om renhavreprodukterna 65 Oats www.65oats.fi.