Kaura on viljoista se, joka viihtyy erityisen hyvin meidän karussa luonnossa. Siksi ei ole mikään ihme, että maailman paras ja puhtain kaura kasvaa pohjoisessa Suomessa 65. leveyspiirillä. Sitä hellivät lyhyet, intensiiviset kesät siinä, missä pitkät kylmät talvet pitävät tuholaiset loitolla.

Vahvalla ammattitaidolla arktinen aarre

Kun yhdistetään pohjoisen ainutlaatuiseen luontoon Kinnusen Myllyn pitkät perinteet ja vahva ammattitaito, tuloksena on todellinen arktinen aarre: vertaansa vailla oleva raaka-aine maukkaimpiin gluteenittomiin hyvän olon tuotteisiin.

Pohjoisen olosuhteet tekevät kaurasta puhtaampaa mutta myös vaaleampaa ja suurempaa. Jos kysyt meiltä mylläreiltä, ilman muuta myös paremman makuista.

Puhtaus läpi tuotantoketjun

Kaura on luonnostaan gluteenitonta, mutta tavanomaisesti tuotetun kauran seassa on kuitenkin liikaa vierasjyviä vehnästä, ohrasta tai rukiista, jotta gluteenittomuusvaatimukset täyttyisivät.

Kinnusen Myllyn keväällä 2019 käynnistynyt puhdaskauramylly keskittyykin ratkaisemaan tätä ongelmaa: myllymme on yksi harvoista pelkästään puhdaskauran käsittelyyn keskittyneistä kauramyllyistä maailmassa, jolloin puhtaus koskee koko tuotantoketjua.

Me olemme pyhittäneet puhdaskauralle oman myllyn sisältäen oman viljan vastaanoton, prosessin, pakkaamon ja varastoinnin. Meillä on oma laboratorio ja analysoinnit puhdaskauralle, jolla varmistamme gluteenittoman tuotantoketjun. Gluteenittomuuden sertifiointiin käytämme ulkopuolista laboratoriokumppania. Lisäksi myllyssä käsitellään pelkästään auditoiduilta sopimusviljelijöiltämme hankittua gluteenittomaksi puhdaskauraksi erikoisviljeltyä raaka-ainetta.

Näin saamme tuotettua turvallisesti erikoisruokavalioihinkin sopivaa kauraa raaka-aineeksi ja pohjoisen Suomen ainutlaatuisesta kaurasta pääsee nauttimaan mahdollisimman moni.

Valikoimaan kuuluvat erilaiset kaurahiutaleet, -suurimot ja -litisteet sekä jauhot. Tuotteet on saatavana myös luomuna. Tällä hetkellä toimitamme tuotteitamme yli 35 eri maahan.

Lue lisää 65 Oats -puhdaskauratuotteista www.65oats.fi.

Oletko kiinnostunut puhdaskauran viljelystä,lue asiasta lisää