Kaura on viljoista se, joka viihtyy erityisen hyvin meidän karussa luonnossa. Siksi ei ole mikään ihme, että maailman paras ja puhtain kaura kasvaa pohjoisessa Suomessa. Sitä hellivät lyhyet, intensiiviset kesät siinä, missä pitkät kylmät talvet pitävät tuholaiset loitolla.

Pohjoisen olosuhteet tekevät kaurasta puhtaampaa mutta myös vaaleampaa ja suurempaa. Jos kysyt meiltä mylläreiltä, ilman muuta myös paremman makuista.

Vahvalla ammattitaidolla arktinen aarre

Kun yhdistetään pohjoisen ainutlaatuiseen luontoon Kinnusen Myllyn pitkät perinteet ja vahva ammattitaito, tuloksena on todellinen arktinen aarre: vertaansa vailla oleva raaka-aine maukkaimpiin gluteenittomiin hyvän olon tuotteisiin.

Puhtaus läpi tuotantoketjun

Kaura on luonnostaan gluteenitonta, mutta tavanomaisesti tuotetun kauran seassa on kuitenkin liikaa vierasjyviä vehnästä, ohrasta tai rukiista, jotta gluteenittomuusvaatimukset täyttyisivät.

Kinnusen Myllyn keväällä 2019 käynnistyvä puhdaskauramylly keskittyykin ratkaisemaan tätä ongelmaa: myllystä tulee yksi harvoista pelkästään puhdaskauran käsittelyyn keskittyneistä kauramyllyistä maailmassa, jolloin puhtaus koskee koko tuotantoketjua.

Me olemme pyhittäneet puhdaskauralle oman myllyn sisältäen oman viljan vastaanoton, prosessin, pakkaamon ja varastoinnin. Meillä on oma laboratorio ja analysoinnit puhdaskauralle, jolla varmistamme gluteenittoman tuotantoketjun. Gluteenittomuuden sertifiointiin käytämme ulkopuolista laboratoriokumppania. Lisäksi myllyssä käsitellään pelkästään auditoiduilta sopimusviljelijöiltämme hankittua gluteenittomaksi puhdaskauraksi erikoisviljeltyä raaka-ainetta.

Näin saamme tuotettua turvallisesti erikoisruokavalioihinkin sopivaa kauraa raaka-aineeksi ja pohjoisen Suomen ainutlaatuisesta kaurasta pääsee nauttimaan mahdollisimman moni.

Uutuustuotteet myynnissä keväällä 2019

Kinnusen Myllyn puhdaskauratuotteet tulevat myyntiin elintavikevalmistajille keväällä 2019 nimellä 65 Oats. Nimi viittaa leveyspiiriin, jolla myllyn hyödyntämä, maailman pohjoisin kaura kasvaa.

Valikoimaan kuuluvat erilaiset kaurahiutaleet, -suurimot ja -litisteet. Tuotteet on saatavana myös luomuna.

Lue lisää 65 Oats -puhdaskauratuotteista www.65oats.fi.