Vastuullisuus on Kinnusen Myllylle ensiarvoisen tärkeää. Agraariperinnettä kunnioittavan myllyn vastuullisuuden lähtökohta on, että se toimii omana paikallisena jalostajana pohjoisten maakuntien maatalouden alkutuotannolle. Näin laadukkaiden ja turvallisten jauhojen valmistus Utajärvellä on olennainen osa pohjoisen viljatuotteiden jalostusketjua pellolta aina kuluttajan ruokapöytään.

Työllään Kinnusen Mylly pitää tärkeällä tavalla yllä pohjoisten maakuntien elinvoimaisuutta, lähialueen tuottajien pärjäämistä ja työllistymistä. Samalla mylly haluaa vaikuttaa pohjoisen alueensa uniikkien luonnonvarojen säilymiseen.

Tiivis yhteistyö viljelijöiden kanssa

Viljelijöiden ja Kinnusen Myllyn yhteistyö on aina ollut tiivistä. Myllyllä arvostetaan pohjoisen maanviljelijöiden osaamista ja kykyä työskennellä  viljanviljelysalueen vaativissa olosuhteissa. Heidän ammattitaitonsa ansiosta myllyn on mahdollista valmistaa jauhot pohjoisen puhtaasta ja korkealaatuisesta viljasta.

Lue lisää Kinnusen Myllyn jauhamasta kotimaisesta viljasta.

Ekologinen ajattelutapa – kaikki käytetään periaatteella

Kinnusen Mylly on sitoutunut huomioimaan toiminnassaan ympäristövaikutukset ja kestävän kehityksen periaatteet. Kinnusen Myllyn rehutehdas, jauhomylly ja puhdaskauramylly sijaitsevat samalla tontilla. Tämä mahdollistaa tuotannon sivuvirtojen hyödyntämisen ja kaikkien jakeiden mahdollisimman tarkan käytön. Esimerkkinä vaikkapa myllyssä syntyvä vehnälese, joka siirretään putkea pitkin rehutehtaaseen rehujen raaka-aineeksi.

Rehutehdas ja puhdaskauramylly saavat höyryenergiansa viereiseltä lämpölaitokselta, jossa energianlähteenä on puhdaskauramyllystä ylijäävä kaurankuori. Talvella kauramylly lämmitetään kauran kuorella tuotetulla energialla. Näin kaura tulee hyödynnettyä täydellisesti. Kinnusen Mylly käyttää myös sataprosenttisesti uusiutuvasti tuotettua vihreää sähköä.

Vastuullisuus elintarvikeriskien hallinnassa

Kinnusen Myllyn vehnästä, rukiista ja ohrasta valmistamille myllytuotteille kuin myös gluteenittomille puhdaskauratuotteille on sertifioitu hallintajärjestelmä FSSC 22000 -sertifikaatti. Sertifiointi on osa myllyn vastuullisuutta ja sitoutumista elintarvikeriskien hallintaan.

Kaikki 65 Oats -tuotteemme on sertifioitu gluteenittomiksi AOECS:n (Association of European Coeliac Societies) mukaisesti. Siitä osoituksena tuotteillamme on virallinen Gluteenittoman tuotteen merkki, jonka on myöntänyt Suomen Keliakialiitto.

Lue lisää Kinnusen Myllyn jauhojen korkeasta laadusta.

Jo lähes 60 vuotta vastuullista toimintaa

Kinnusen Mylly on kohta 60-vuotias perheyritys, jonka työ on aina ollut pitkäjänteistä. Jo vuosikymmeniä mylly on ollut merkittävin pohjoissuomalainen jauhontoimittaja alueensa leipomoille. Kuluttajajauhoja se on valmistanut vuodesta 2001. Keväällä 2019 käynnistynyt uusi puhdaskauramylly edustaa tekniikan terävintä kärkeä ja on yksi ainoista tiukasti gluteenittomiin kauratuotteisiin keskittyneistä kauramyllyistä maailmassa.

Lue lisää Kinnusen Myllyn historiasta.

Vahvan ammattitaitonsa ja korkealuokkaisten jauhojensa ansiosta mylly tulee olemaan myös jatkossa alueensa tärkeimpiä viljan jatkojalostajia.

Lue Kinnusen Myllyn Elintarviketurvallisuuspolitiikka

Elintarvikevalvontaviranomaisten Kinnusen Myllylle laatima Oiva-raportti.