Vastuullisuus on Kinnusen Myllylle ensiarvoisen tärkeää. Agraariperinnettä kunnioittavan myllyn vastuullisuuden lähtökohta on, että se toimii omana paikallisena jalostajana pohjoisten maakuntien maatalouden alkutuotannolle. Näin laadukkaiden ja turvallisten jauhojen valmistus Utajärvellä on olennainen osa pohjoisen viljatuotteiden jalostusketjua pellolta aina kuluttajan ruokapöytään.

Työllään Kinnusen Mylly pitää tärkeällä tavalla yllä pohjoisten maakuntien elinvoimaisuutta, lähialueen tuottajien pärjäämistä ja työllistymistä. Samalla mylly haluaa vaikuttaa pohjoisen alueensa uniikkien luonnonvarojen säilymiseen.

Tiivis yhteistyö viljelijöiden kanssa

Viljelijöiden ja Kinnusen Myllyn yhteistyö on aina ollut tiivistä. Myllyllä arvostetaan pohjoisen maanviljelijöiden osaamista ja kykyä työskennellä  viljanviljelysalueen vaativissa olosuhteissa. Heidän ammattitaitonsa ansiosta myllyn on mahdollista valmistaa jauhot pohjoisen puhtaasta ja korkealaatuisesta viljasta.

Lue lisää Kinnusen Myllyn jauhamasta kotimaisesta viljasta.

Vastuullisuus elintarvikeriskien hallinnassa

Kinnusen Myllyn vehnästä, rukiista ja ohrasta valmistamille myllytuotteille on sertifioitu hallintajärjestelmä FSSC 22000 -sertifikaatti. Sertifiointi on osa myllyn vastuullisuutta ja sitoutumista elintarvikeriskien hallintaan.

Lue lisää Kinnusen Myllyn jauhojen korkeasta laadusta.

Jo 50 vuotta vastuullista toimintaa

Kinnusen Mylly on yli 50-vuotias perheyritys, jonka työ on aina ollut pitkäjänteistä. Jo vuosikymmeniä mylly on ollut merkittävin pohjoissuomalainen jauhontoimittaja alueensa leipomoille. Kuluttajajauhoja se on valmistanut vuodesta 2001.

Lue lisää Kinnusen Myllyn historiasta.

Vahvan ammattitaitonsa ja korkealuokkaisten jauhojensa ansiosta mylly tulee olemaan myös jatkossa alueensa tärkeimpiä viljan jatkojalostajia.

Elintarvikevalvontaviranomaisten Kinnusen Myllylle laatima Oiva-raportti.