Jauhot kotimaisesta viljasta ovat Kinnusen Myllylle itsestään selvyys. Mylly käyttää jauhojensa raaka-aineina on aina ensisijaisesti kotimaista viljaa, koska se on korkealaatuista, turvallista ja terveellistä.

Kaikissa Kinnusen Myllyn kuluttajajauhopusseissa on Hyvää Suomesta -merkki. Se on virallinen todistus siitä, että elintarvike on valmistettu Suomessa kotimaisista, oman maan raaka-aineista.

Jauhot kotimaisesta viljasta läheltä myllyä

Koko 50-vuotisen toimintansa ajan Kinnusen Mylly on pitänyt tärkeänä, että pohjoisen maakuntien maatalouden alkutuotannolle on olemassa oma paikallinen jalostaja. Jauhettava vilja onkin myllyn kotipaikalta Utajärveltä käsin katsottuna lähialueen viljaa: pääsääntöisesti se kasvaa pohjoisessa Suomessa.

Esimerkiksi myllyn suosittujen ohrajauhojen ohra kasvaa Tyrnävällä, myllyn naapurikunnassa. Vehnä tulee myllylle Pohjanmaan puhtailta viljalakeuksilta. Samoille Pohjanmaan lakeuksille painottuu myös rukiin hankinta.

Suomen parasta viljaa

Pohjoinen Suomi on viljantuottajana ainutlaatuinen; vastaavilla leveyksillä ei viljellä viljaa muualla maailmassa.

Pohjoisen erityinen kasvuympäristö – valoisa, sopivasti lämmin kesä sekä talvi lumipeitteineen ja routivine maineen – tekee viljasta erityisen puhdasta, turvallista ja korkealaatuista – useimmiten Suomen parasta.

Pohjoisen viileän ilmaston ansiosta esimerkiksi tuholaisia ja kasvitauteja on vähemmän ja näin myös tarve torjunta-aineille pienempi.

Laatu läpi tuotantoprosessin

Kinnusen Myllyssä kotimaisen viljan erinomainen laatu säilyy läpi jauhojen tuotantoprosessin nykyaikaisten, pitkälle automatisoitujen ja valvottujen prosessien ja ammattitaitoisen henkilöstön avulla.

Lisäksi mylly panostaa jatkuvasti investointeihin, jotka edesauttavat tuoteturvallisuutta ja korkea laatua.

Lue lisää Kinnusen Myllyn jauhojen laadusta ja laaduntarkkailusta.