Kinnusen Myllyn luomujauhot jauhetaan kotimaisesta luomusta viljasta EU:n luomuasetusten mukaisesti.

Kinnusen Myllyn luomujauhot tunnistaa vihreästä pussista. Myllyn vaihtoehtoina ovat luomuvehnä, luomuruis- ja luomuohrajauhot.

Jauhoilla virallinen luomumerkki

Osoituksena siitä, että jauhot valmistetaan EU:n luomuasetusten mukaisesti, Kinnusen Myllyn luomujauhopusseissa on virallinen luomumerkki.

Kinnusen Myllyn luomujauhot on jauhettu 100-prosenttisesti kotimaisesta luomuviljasta. EU:n luomuasetuksen mukaan tuote on luomua, jos sen maatalousperäisistä raaka-aineista vähintään 95 prosenttia on tuotettu luonnonmukaisesti.

Suomalainen viranomainen tarkastaa kaikki virallisen luomumerkin saaneet toimijat säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa.

Luomujauhojen käyttö

Kinnusen Myllyn luomujauhot ovat korkealaatuisia ja sopivat hyvin käytettäviksi vaativaankin leivontaan samalla lailla kuin vastaavat tavanomaiset jauhot.

Esimerkiksi luomuvehnäjauho on erinomainen jauho monipuoliseen leivontaan ja ruuanlaittoon. Siitä leipoo pullat, pitkot ja sämpylät, kakut ja kääretortut, pitsat, leivät, tortut, kahvi- ja kuivakakut, muropohjat, piirakat, teeleivät ja vaikkapa muffinit. Myös lätty- ja pannukakkutaikina syntyy luomuvehnäjauhoista.

Tutustu Kinnusen Myllyn resepteihin, ohjeisiin ja mihin vinkkeihin.

Luomujauhot kotimaisesta viljasta – puhdas vaihtoehto

Luomuviljelyn lähtökohtia ovat maaperän monimuotoisuuden ja elinvoimaisuuden säilyttäminen sekä keinolannoitteiden ja torjunta-aineiden välttäminen.

Luomu kiinnostaakin erityisesti kuluttajia, jotka haluavat mahdollisimman puhtaasti ja luonnollisesti tuotettua ruokaa.

Lisätietoja luonnonmukaisen tuotannon periaatteista, valvonnasta ja vastaavasta voi lukea esimerkiksi www.luomuruoka.fi-sivustolta.