Parhaat jauhot tulevat Utajärveltä Kinnusen Myllystä. Se jauhaa korkealaatuisia vehnä, ruis- ja ohrajauhoja sekä monipuolisia luomutuotteita, joiden raaka-aineina on aina pohjoisen Suomen puhdas ja laadukas vilja.

Lue lisää Kinnusen Myllyn jauhamasta kotimaisesta viljasta.

Parhaat jauhot tarkkailussa alusta loppuun

Viljan alkuperän lisäksi Kinnusen Mylly asettaa kaikelle hankkimalleen viljalle korkeat vaatimukset mm. viljan valkuaisen, sakoluvun ja hehtolitrapainon suhteen.

Viljan elintarvikekelpoisuus varmistetaan jokaisesta viljaerästä. Vilja tutkitaan ensimmäisen kerran, ennen kuin Kinnusen Mylly sitoutuu ostamaan sen.

Kun vilja saapuu Kinnusen Myllylle, sille tehdään aina tarkka laadunmääritys myllyn omassa laboratoriossa näytteenottosuunnitelman mukaisesti. Suunnitelma perustuu laatuvaatimuksiin ja riskiarviointiin. Laatumäärityksen jälkeen erilaatuiset viljaerät varastoidaan laadun mukaan eri siiloissa.

Vierasainepitoisuuksia analysoidaan ulkopuolisissa laboratorioissa omavalvontasuunnitelmassa määritellyllä tiheydellä. Näin varmistetaan valmistettujen jauhotuotteiden puhtaus ja turvallisuus, se, että tarjolla on parhaat jauhot.

Sitoutunut ja vastuullinen mylly

Kinnusen Myllyllä on käytössään sertifioitu hallintajärjestelmä, jolle on myönnetty Elintarviketurvallisuuden kansainvälinen FSSC 22000 -sertifikaatti. Sertifikaatti on yksi osoitus siitä, että Kinnusen Mylly on sitoutunut ja vastuullinen mylly elintarvikeriskien hallinnassa.

Laadunvalvontaohjelmansa ansiosta Kinnusen Mylly voi toimittaa leipomoille toimituserän mukana tuotantoeräkohtaisen jauhoanalyysin.

Jauhojen hygienia, maku ja säilyvyys

Kinnusen Mylly on yksi Suomen nykyaikaisimmista myllyistä. Viimeisintä teknologiaa hyödynnetään myllyssä tehokkaasti.

Esimerkiksi kokojyvätuotteiden viljaraaka-aineet hiotaan erityisillä hiomalaitteilla ennen jauhatusta. Näin paranevat hygienia, maku ja säilyvyys. Vastaavasti rouheista ja kokojyvistä valmistettavien erikoistuotteiden puhtaus varmistetaan käyttämällä optista lajittelua, joka erottelee epäpuhtaudet pois.

Kaikki lähtee ihmisistä

Kinnusen Myllyn tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat pohjoisen Suomen viljelijät, todelliset maanviljelyn ammattilaiset, joilla on osaaminen ja kyky työskennellä pohjoisen vaativissa olosuhteissa.

Kinnusen Myllyn mylläreillä on niin ikään pitkä ja rautainen ammattitaito. Mylly itsessään on perustettu jo yli 50 vuotta sitten. Se on edelleen Kinnusen perheen omistuksessa.

Lue lisää Kinnusen Myllyn historiasta.

Leipomoiden arvostama

Kinnusen Myllyn jauhojen korkea laatu tunnetaan ja tunnustetaan: lähes jokainen Pohjois- ja Itä-Suomen leipomo käyttää niitä tuotteidensa raaka-aineina.

Leipomot kiittelevät Kinnusen Myllyä korkeasta ja tasaisesta laadusta.

Lisäksi ammattilaiset arvostavat, että pohjoisessa Suomessa on oma mylly – naapuri, joka hyödyntää korkealla ammattitaidollaan oman alueen viljelijöiden kasvattamaa viljaa.