Itse tehty luomutuorepasta

Itse tehty tuorepasta – sen tuoreemmaksi ja herkullisemmaksi ei pasta taidakaan tulla! Pastataikina vaatii hieman näppituntumaa ja vaivaaminen sekä kaulitseminen taas pientä fyysistä työtä, mutta loppujen lopuksi tuorepastan tekeminen on todella helppoa ja nopeaa, ehdottomasti vaivan arvoista! Tästä pastataikinasta voit tehdä niin nauhapastaa, kuin myös lasagnelevyjä tai vaikkapa tortelliineja. Nauhapastassa keittoaika on noin 2 minuuttia, riippuen hieman siitä kuinka ohueksi olet pastalevyn kaulinnut. Jos sinulla on pastakone, voit tietenkin valmistaa levyt myös sillä. Taikinan suuruutta on helppo muutella tarpeen mukaan. Nyrkkisääntönä voi pitää, että yhtä syöjää kohden 1 kananmuna ja 100 g jauhoja. Jos teet taikinasta isomman, kannattaa valmis taikinapallo jakaa pienempiin osiin ja kaulita se osissa.