Jauhojen säilytys

Jauhojen säilytys on parasta järjestää kuivaan, viileään ja ilmavaan paikkaan. Säilytyspaikan optimaalisin lämpötila on noin 15 astetta. Olennaista kuitenkin on välttää liian lämmintä ja kosteaa säilytyspaikkaa.

Erityisen tärkeää jauhojen säilymisen kannalta on suojata jauhot voimakkailta hajuilta, joita ne imevät helposti itseensä.

Parasta ennen eli jauhojen säilyvyysaika

Kinnusen Myllyn jauhopussien yläosassa näkyy aina kaksi päivämäärää: jauhojen pakkauspäivämäärä ja parasta ennen -päivämäärä. Parasta ennen -päivämäärä eli säilyvyysaika on yhdeksän kuukautta pakkauspäivämäärästä.

Parasta ennen -päivämäärä kertoo jauhojen vähimmäissäilyvyysajan eli ajan, jonka jauhot säilyttävät sen tyypilliset ominaisuudet.

On hyvä kuitenkin muistaa, että jauhoja voi lähes aina käyttää vielä parasta ennen -päivämäärän jälkeen.

Viimeinen käyttöpäivä

Parasta ennen -päivämäärä on eri asia kuin esimerkiksi liha- ja kalapakkauksissa oleva viimeinen käyttöpäivä -merkintä. Viimeinen käyttöpäivä tarkoittaa eräpäivää eli tuotetta ei tule käyttää enää sen jälkeen.

Jauhojen aistinvarainen tarkastus

Kun parasta ennen -päivämäärä on mennyt, voit tehdä jauhoille aistinvaraisen tarkastuksen. Omiin aisteihin luottaminen on hyvä keino arvioida, kelpaavatko jauhot edelleen käyttöön.

Tarkasta ensin jauhojen ulkonäkö ja sitten tuoksu. Voit myös maistella niitä.