Jos piirakoiden rypyttäminen huolestuttaa, tässä mummin opettamat perusniksit.
- Kaulitse taikinapallo soikioksi.
- Lisää perunamuusitäyte, noin 1–2 ruokalusikallista, soikion keskelle. Muista, ettet laita täytettä liikaa, jottei se turhaan pursua ylitse.
- Jätä noin 1,5 cm:n levyiset tyhjät reunat.
- Rypytyssormet ovat peukalo ja etusormi. Rypyttämisessä käytät samanaikaiseksi molempia käsiä.
- Aloita rypytys soikion alahelmasta taittamalla alahelma yhteen ensimmäiseksi rypyksi. Käytä molempia käsiä.
- Rypytys tehdään ”nipistämällä” taikinaa etusormesi ja peukalosi välissä.
- Jatka rypytystä ylöspäin soikion reunoja.
- Tee rypytyksestä kohtalaisen tiiviistä.
- Lopuksi taitat soikion ylähelman kiinni samalla lailla kuin teit alahelmassa.