Porkkanakuppikakut syntynyt helposti porkkanalaatikon siivellä. Kun hankit porkkanat laatikkoa varten, varaa niitä muutamia ylimääräisiä. Ohjeen mukaiseen määrään, 12 porkkanakuppikakkuun, tarvitset 3–4 dl porkkanaraastetta. Isohkosta porkkanasta raastat desin. Pienempiä on hyvä varata muutama desilitraa kohti.
Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin, jotta saat sen vaahtoamaan parhaalla tavalla. Hyvä vinkki on vaahdottaa hetki voita yksinään, lisätä sokeri, vaahdottaa tovi ja vasta lopuksi, kun vaahto on voita vaaleampaa ja selkeästi kuohkeaa, lisätä mukaan myös muna.
Itse porkkanaraaste lisätään kuppikakkuihin kuivien aineiden jälkeen.
Koristele porkkanakuppikakut juhlavan kuohkealla kuorrutteella. Se syntyy tuorejuustosta, ranskankermasta ja tomusokerista.
Kinnusen Myllyn väki toivottaa hyvää joulua sinulle ja läheisillesi.