Miten hyödyntää terveellisiä ruisjauhoja leivonnassa?

Miksi hyödyntää ruisjauhoja leivonnassa?

Vastaus on yksinkertainen: ruisjauhot sisältävät paljon terveellistä kuitua, jopa 20 %. Kuidun lisäksi ne ovat oiva tapa lisätä ruokaisuutta ja terveellisyyttä.

Miten sitten hyödyntää terveellisiä ruisjauhoja leivonnassa? Voiko ruisjauhoista leipoa muutakin kuin perinteistä ruisleipää?

Kyllä voi, eikä se ole edes vaikeaa.

1. Ruisjauhot leivonnassa – makeaa uuniin

Voit korvata ruisjauhoilla osan vehnäjauhoista makeissa leivonnaisissa. Kinnusen Myllyn jauhama suomalainen ruis on hyvin voimakasarominen, joten rukiin avulla saat aromikasta makua myös leivonnaisiin.

Kokeile ruista esimerkiksi muffineihin ja lättyihin tai marjapiirakoihin, suklaakakkuihin ja kääretorttuun.

Ruisjauhoja käyttäessäsi muista kuitenkin, että ne eivät sisällä sitkoa niin kuin vehnäjauhot. Siksi ne eivät sovellu yksinään sellaisiin leivonnaisiin, joissa tarvitaan sitkoa, vaan niitä on hyvä käyttää vehnäjauhon kanssa yhdessä.

2. Ruisjauhot sämpylöihin ja pitsoihin

Ruisjauhot ovat erinomainen tapa tuoda ruokaisuutta ja viljaista makua suolaisiin leivonnaisiin. Kokeile esimerkiksi korvata osa pitsa- tai sämpylätaikinan vehnäjauhoista rukiilla.

3. Ruisjauhot vehnäjauhojen tilalle

Ruis sopii hyvin myös piirakkapohjiin ja rieskoihin. Voit halutessasi korvata vehnäjauhot pääosin tai jopa kokonaan ruisjauhoilla.

4. Ruisjauhot ruuanlaitossa

Voit käyttää ruisjauhoja myös ruuanlaitossa. Ruisjauhoista saat maukkaat puurot sekä ruokaisat suurustukset ja kastikkeet.

Tutustu Kinnusen Myllyn ruisjauhojen valikoimaan!