Lisää kuitua leivontaan ja ruuanlaittoon hiivaleipävehnäjauhoista
Lisää kuitua leivontaan ja ruuanlaittoon? Hiivaleipävehnäjauho on valintasi, kun haluat leipoa terveellisempää.
Hiivaleipävehnäjauhot sisältävät tavallisia vehnäjauhoja enemmän hivenaineita, kivennäisaineita ja vitamiineja, sillä niihin on jauhettu lähellä vehnän kuorikerrosta olevia ravinteikkaita osia. Kuoriosa tekee jauhosta myös kuitupitoisempaa.
Kinnusen Myllyn hiivaleipävehnäjauhossa kuitupitoisuus on sadassa grammassa 5,5 g ja proteiinipitoisuus 12,9 g.
Lisäksi hiivaleipävehnäjauhoissa on vehnänjyvän leipoutuvaa ydinosaa.
Lisää kuitua leivontaan monipuolisesti
Perinteisesti hiivaleipävehnäjauhosta on leivottu erilaisia leipiä ja sämpylöitä, sillä jauhosta syntyvä sitko ei ole niin hyvä kuin tavallisen vehnäjauhon.
Hiivaleipävehnäjauho soveltuu leivontaan kuitenkin paljon monipuolisemmin. Voit korvata tavallisen vehnäjauhon osittain tai jopa kokonaan esimerkiksi pitsapohjissa, lätyissä, piirakoissa ja pullissa.
Miten olisi ihana helppotekoinen vaivaamaton leipä hiivaleipävehnäjauhoista?
Tummaa vehnäjauhoa
Silmämääräisesti ero hiivaleipävehnäjauhon ja vehnäjauhon välillä on selvä: hiivaleipävehnäjauho on väriltään tummempi. Siksi sitä kutsutaan myös tummaksi vehnäjauhoksi.
Hiivaleipävehnäjauhot ruskeissa pusseissa
Hiivaleipävehnäjauhot pakataan Kinnusen Myllyssä ruskeisiin pusseihin.
Tutustu Kinnusen Myllyn hiivaleipävehnäjauhojen valikoimaan.