1. askel
Herättele taikina rauhassa kolmella ruokalusikallisella hunajaa. Hunajan sokeri saa hiivan toimimaan hyvin.
2. askel
Vaihda osa vehnäjauhoista rukiiseen. Ruis antaa pizzoille hyvän viljaisan maun.
3. askel
Malta vaivata taikinaa hieman tavallista pidempään. Näin saat pizzataikinaan hyvän sitkon.
4. askel
Anna taikinan kohota rauhassa jopa tunnin ajan.
5. askel
Lämmitä pelti valmiiksi uunissa tai käytä pizzakiveä, jolloin saat pohjasta rapeamman.
6. askel
Lopussa kiitos seisoo eli pizzamestarin mieluisin vaihe: täytteiden suunnittelu. Jakamalla taikinan kahteen tai kolmeen osaan voit suunnitella useamman pizzan esimerkiksi kasviksista, lihasta ja merenelävistä pitäville.
Tutustu lisää Kinnusen Myllyn ruisjauhovinkkeihin