22.05.2018 12:38

Kinnusen Myllyn kesän 2018 puhdaskaurasopimusviljelijät on lyöty lukkoon. Sopimusviljelijöiden kumppanina toimivat ProAgria Keskusten kasvintuotannon asiantuntijat.

– On ilo ja kunnia tuoda omaa viljelysosaamistamme paikallisen elintarvikeketjun alkupäähän, ProAgrian Oulun kasvitilojen palvelupäällikkö ja valtakunnallinen kasvintuotannon Huippuosaaja Juha Sohlo iloitsee.

ProAgrian viljatiloilla asiantuntijapalvelujen perustana on ViljelyKasvu-palvelukokonaisuus, jota on muokattu viljelijöiden toiveiden ja Kinnusen Myllyn tuotannon mukaan. Palveluja ovat kokonaisvaltainen viljelysuunnitelma, lohkokirjanpito, kasvinsuojelusuunnitelma, kasvustokäynnit, pienryhmätoiminta ja tuotantokustannuslaskelma.

Tavoitteena puhdas nolla

Kinnusen Mylly on asettanut puhdaskauralleen kovat tavoitteet: puhtaan nollan. Kun Euroopassa virallisesti gluteenittomaksi hyväksytään korkeintaan 20 mg/kg gluteenia sisältävät tuotteet, Kinnusen Myllyn viljakilossa saa olla enintään viisi vieraan viljan jyvää, mieluiten tavoitteena oleva nolla.

Kinnusen Myllyn laatupäällikön Elina Häivälän mukaan tavoitteisiin päästään, kun siemenet, koneet ja laitteet ovat puhtaita sekä kasvustot kitketään vähintään kaksi kertaa kasvukaudessa. Myllyllä puhtaus puolestaan varmistetaan ennakko-, kippilupa- ja vastaanottonäytteillä sekä prosessoinnin aikaisilla ja valmiiden tuotteiden näytteillä.

Viime vuosina gluteenittomien kauratuotteiden kysyntä on kasvanut huimasti. Monissa maissa kaura on uusi ja kiinnostava gluteeniton raaka-aine.

Lisätietoja uudesta puhdaskauramyllystä

Kinnusen Myllyn rakenteilla oleva puhdaskauramylly on yrityksen historian suurin yksittäinen investointi. Kaurahiutaleiden ja -suurimoiden tuotanto elintarviketeollisuudelle käynnistyy maaliskuussa 2019.

Lue lisää Kinnusen Myllyn kauramyllyinvestoinnista.

Lue lisää Kinnusen Myllyn puhdaskauratuotannosta.